Arkiv Hoppning

2021:
Vi har under året haft två hoppträningar för Anna-Clara Pettersson där både ridhäst och ponny deltog. Elitlaget för ponny vann omgång 1 och 3  och blev sedan totalsegrare i zon Öst och är därmed kvalificerade till finalen som rids på Strömsholm den 12-14 november. Mantorpsryttarna har även med lag i Div 2 ponnyhoppning och där vann de hela serien!  
Vi har inte lag för ridhäst men jobbar för att komma igång under nästa år.

2016: 
Ridhäst-Tyvärr åkte ridhästlaget ur elitserien pga dåligt antal deltagande ekipage till zonfinalen. Däremot fick laget en fin andraplats vid första omgången.
Ponny-slutade på en hedersam 7e plats i zon öst (av 12 lag)
 
2015:

Lag-SM häst Det duktiga laget slutade på en fin 11:e plats totalt. På ponnysidan kvalade div 1 till elitserien genom att vinna sin serie

2014:

Lag-SM hoppning STOR häst var en rivning ifrån bronset i Falsterbo.

 

 

2013:

 Lag-SM reds i Globen och våra ekipage hamnade på en 5:e plats, nu satsar de för fullt inför lag-SM 2013
 

 

 

Nedan kan du se Mantorpsryttarnas filmbidrag

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AqcsQu2mrMY

 

 

 Text hämtad från Agrias hemsida:

AgriaAllsvenskan: Sex veckor kvar till final!

 

Mantorpsryttarna: Den hemlösa klubben utan nerver

 

 

De fick skramla lite men fick till slut ihop ett lag till AgriaAllsvenskans elitomgång. Nu laddar laget utan nerver upp inför finalen i Ericsson Globe.

-Tar ni er till Globen så ska jag allt vara lagledare, utmanade Johan Spetz Mantorps lag lite kaxigt.

Alla skrattade åt skämtet. Inte kunde väl Mantorps lag, ihopsatt samma dag som premiärtävlingen, ta sig till Globen? Jo, med skicklighet, lite tur och en uppenbar brist på nerver så gick det.  Johan fick äta upp sina ord och nu står han i Nina och Sissi Liljas ridhus varje tisdag och undervisar laget som nästan är lika överraskade över finalplatsen som Johan.

- Hade inte sista bommen fallit för motståndarna  så hade vi inte ens tagit oss till Strömsholm. Tur för oss, säger Katrin Norling, OS-ryttare och lite utav lagankare.

När Mantorpsryttarna skulle sätta ihop sitt lag fick man göra en ordentlig inventering i klubben. Katrin Norling var självklar. Izabelle Kurzinski som också tränar för Johan var också självskriven. Emelie Hansén är den enda som inte tränar för Spetz. Henne hittade man efter lite letande. Sofie Karlsson var däremot en svår nöt att knäcka.

Sofie och Catanzaro blev ett ekipage för att kunna försvara Mantorpryttarna i Agria Allsvenskan.

- Jag har tävlat 1,40 förut men hade ingen häst för de klasserna.

- Varför tar du inte den hästen, undrade Mariette Norling, mamma till Katrin, och pekade på Catanzaro.

Stoets ägare var gravid och hästen meriterad. Sagt och gjort. Sofie började rida stoet. Samma dag och tävling som allsvenskans första omgång kvalade hon för att få tävla 1.40. En riktig hjälteinsats – speciellt med tanke på att Sofie gick med gips fram till en dag innan tävlingen efter att ha vrickat sig.

- Det här laget är känt för att inte  ha några nerver och det har vi haft nytta av i allsvenskan, säger Mariette Norling.

Inga nerver i Mantorps lag. Katrin Norling red OS i Peking men har aldrig startat i Ericsson Globe.
Vilka är då Mantorpsryttarna? Jo som tidigare nämnt så är förningen faktiskt hemlös. Man har ingen egen anläggning men brukar hyra in sig på Nina och Sissi Liljas.

- Vi är en ren tävlingsklubb och har ingen ridskola, säger Katrin Norling. Klubbens stora fördel är förstås dess medlemmar och utbytet dessa har mellan varandra. Alla tre discipliner, dressyr, hoppning och fälttävlan, har ryttare som tävlar på hög nivå. Man har också den stora fördelen att ha engagerade tränare. Johan Spetz tillskrivs stor ära av lagmedlemmarna.

- Johan är en fantastisk tränare som man kan fråga om allt. Han tar det lugnt och står inte och skriker, säger Sofie. Johan å andra sidan är väldigt nöjd med sitt lag.